Konu
:
Lahanalı Alabalık Fileto
Yalnız Mesajı Göster
Lahanalı Alabalık Fileto
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahanalı Alabalık Fileto
Lahanalı alabalık fileto
Lahanalı alabalık fileto
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
25 gram tane hardal tohumu
4 adet alabalık fileto
600 gram lahana
100 gram kırmızı turp
1 demet maydanoz
3 sap dereotu
12 yemek kaşığı sıvı yağ
30 gram margarin
4 yemek kaşığı sirke
tuz
Hazırlanışı:
Tane hardalları bol suda 1 saat ağır ağır kaynatın, süzün
Alabalık filetolarını verevine üç parçaya kesin
Lahanayı ayıklayın
2 cm büyüklüğünde doğrayın
Kaynar tuzlu suda 6 dk haşlayın
Soğuk suda tutup süzün
Turpları ayıklayın, incecik dilimlere kesin
Yeşillikleri saplarından ayırın
Turp, lahana ve tane hardalları karıştırın
Balıkları tuzlayıp karabiberleyin
4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kılçıklı tarafları ilk önce olmak üzere her iki yüzlerini birer dk harlı ateşte kızartın
Lahayı kalan sıvı yağı, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın
Tabaklara sonra üstlerini balıkları koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul