Yalnız Mesajı Göster

Lahanalı Alabalık Fileto

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahanalı Alabalık Fileto



Lahanalı alabalık fileto
Lahanalı alabalık fileto

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

25 gram tane hardal tohumu
4 adet alabalık fileto
600 gram lahana
100 gram kırmızı turp
1 demet maydanoz
3 sap dereotu
12 yemek kaşığı sıvı yağ
30 gram margarin
4 yemek kaşığı sirke
tuz

Hazırlanışı:
Tane hardalları bol suda 1 saat ağır ağır kaynatın, süzün
Alabalık filetolarını verevine üç parçaya kesin
Lahanayı ayıklayın 2 cm büyüklüğünde doğrayın Kaynar tuzlu suda 6 dk haşlayın Soğuk suda tutup süzün Turpları ayıklayın, incecik dilimlere kesin Yeşillikleri saplarından ayırın Turp, lahana ve tane hardalları karıştırın
Balıkları tuzlayıp karabiberleyin 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kılçıklı tarafları ilk önce olmak üzere her iki yüzlerini birer dk harlı ateşte kızartın
Lahayı kalan sıvı yağı, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın Tabaklara sonra üstlerini balıkları koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla