Yalnız Mesajı Göster

Hamurda Kuzu Uykuluk

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurda Kuzu Uykuluk



Hamurda kuzu uykuluk
Hamurda kuzu uykuluk

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram milföy hamuru (dondurulmuş)
2 adet kuzu uykuluk
2 yemek kaşığı balzamik sirke
3 yemek kaşığı kremşanti
1/4 litre etsuyu
60 gram tereyağı
200 gram mantar
80 gram içbakla
1/4 adet limonun suyu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını çözdürüp yan yana dizerek, kenarları 20 cm uzunluğunda iki adet kare elde edin Her kareyi bir köşeden öteki köşeye keserek, 2 adet üçgene bölün Sivri uçlu bir bıçakla ortalarına kapak şeklinde küçük bir üçgen çizin ve fırın tepsisine dizerek buzdolabında en az 20 dakika bekletin
Uykuluğu buzlu suda 10 dakika bekletin Suyu değiştirip 10 dakika daha bekletin Kaynar tuzlu suya atıp 5 dakika tutun ve mutfak havlusu üzerine çıkarın
Bir tencerede 40 gr tereyağını kızdırın, içinde uykulukların her tarafını kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın Yağı dökün, tavaya bu kez sirkeyi ve et suyunu koyun, karabiber ve tuz ekleyerek kaynatın İçine uykulukları yeniden koyup ağzını kapattıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin
Hamurları, önceden 210 derece ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin Fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin Fırından çıkarıp işaretlediğiniz yerlerden kapaklarını kesin ve çıkarın
Mantarları ayıklayın Yıkayıp kurulayın ve dörder parçaya kesin Tencereye su koyun, içine limon suyu ve tuz katıp kaynatın Kaynayan suda mantarları 3 dakika haşlayıp suyunu süzün
İç baklaları kaynar tuzlu suda 3 er dakika tutup çıkarın ve ince kabuklarını soyun
Uykulukları tencereden çıkarıp yerine kremşantiyi koyun ve koyulaşana kadar kaynatın Bu sosa mantarları ve baklaları ilave edin
Uykulukları parçalara bölüp, sebzeli sosla birlikte hamurların içine doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla