Yalnız Mesajı Göster

Hollandez Soslu Levrek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollandez Soslu Levrek



Hollandez soslu levrek
Hollandez soslu levrekYemek Okulu - Hollandez sos

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

750 gram brokoli
600 gram levrek fileto
4 adet limon suyu
tuz
karabiber
un
100 ml beyaz şarap
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
130 gram tereyağı
1/2 demet taze soğan
4 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
tozşeker

Hazırlanışı:
Brokoliyi ayıklayın, parçalara ayırın Sap kısımlarını dilimleyin Kaynayan tuzlu suda 7-10 dakika blanşe edip süzgece alın ve soğuk suya tutun
Yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyunu, beyaz şarap, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile bir kapta karıştırın Orta ateşte koyu kremamsı olana kadar çırparak pişirin Küb şeklinde doğradığınız tereyağını yavaş yavaş karışıma katın
Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve yoğurt ile birlikte sosa ilave edin
Levrek filetoyu tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın
Una buladıktan sonra silkeleyin ve kızgın sıvı yağda 2-3 dakika her iki taraflarını kızartın
Brokoliyi sos ve balık fileto ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla