Konu
:
Hollandez Soslu Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Hollandez Soslu Levrek
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hollandez Soslu Levrek
Hollandez soslu levrek
Hollandez soslu levrek
Yemek Okulu - Hollandez sos
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
750 gram brokoli
600 gram levrek fileto
4 adet limon suyu
tuz
karabiber
un
100 ml
beyaz şarap
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
130 gram tereyağı
1/2 demet taze soğan
4 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
tozşeker
Hazırlanışı:
Brokoliyi ayıklayın, parçalara ayırın
Sap kısımlarını dilimleyin
Kaynayan tuzlu suda 7-10 dakika blanşe edip süzgece alın ve soğuk suya tutun
Yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyunu, beyaz şarap, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile bir kapta karıştırın
Orta ateşte koyu kremamsı olana kadar çırparak pişirin
Küb şeklinde doğradığınız tereyağını yavaş yavaş karışıma katın
Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve yoğurt ile birlikte sosa ilave edin
Levrek filetoyu tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın
Una buladıktan sonra silkeleyin ve kızgın sıvı yağda 2-3 dakika her iki taraflarını kızartın
Brokoliyi sos ve balık fileto ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul