Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Ciğer Tava

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ciğer Tava



Elmalı ciğer tava
Elmalı ciğer tava

Hazırlama süresi 40 dakika
2 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • sirke
  • kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Elmaları soyun, kabak oyacağı ile çekirdek kısmını çıkarın, dilimleyin 2 yemek kaşığı tereyağıyla nar gibi kızartın
Dolma fıstıklarını yapışmaz yüzeyli tavada yağ eklemeden kavurun Taze soğanları temizleyip sıvı yağla kavurun, tavadan çıkarın
Tavaya şeker, tuz, 2 yemek kaşığı su ve sirke ekleyip kaynatın ve koyulaşmasını bekleyin Soğanları yeniden tavaya koyun
Un, tuz ve kırmızı biberi karıştırın Ciğeri hazırladığınız una bulayın Sıvı yağı hafifçe ısıtıp kuvvetli ateşte ciğerlerin her bir yüzünü 3er dk kızartın Üzerine fıstık serperek elma ve soğanlara birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla