Konu
:
Rokalı Izgara Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Rokalı İzgara Alabalık
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rokalı İzgara Alabalık
Rokalı ızgara alabalık
Rokalı ızgara alabalık
Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet alabalık
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 demet roka
2 adet limon
50 ml
zeytinyağı
30 ml
sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı:
Balıkçınıza, alabalıkların derilerini soymadan fileto çıkarttırın
Limonların kabuklarını soyup ince şeritler şeklinde kesin, dolmalık biberleri de aynı şekilde doğrayın
Rokaları ayıklayıp yıkayın
Sap kısımlarını demet haline getirin
Kaynar suda roka sapları, dolmalık biberler ve limon kabuklarını 5 dakika bekletip çıkarın
Roka yapraklarını zeytinyağına batırın
Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp 200ø C ısıtılmış fırının ızgarasında kızartın
Kızartma süresi tamamlanırken zeytinyağlı roka yapraklarını fırına koyun
Kızaran balık ve roka yapraklarını yağlı kağıt üzerine alın
Izgara alabalığı, roka sapları, biber ve limon kabuğu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul