Yalnız Mesajı Göster

Rokalı İzgara Alabalık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokalı İzgara Alabalık



Rokalı ızgara alabalık
Rokalı ızgara alabalık

Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet alabalık
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 demet roka
2 adet limon
50 ml zeytinyağı
30 ml sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı:
Balıkçınıza, alabalıkların derilerini soymadan fileto çıkarttırın Limonların kabuklarını soyup ince şeritler şeklinde kesin, dolmalık biberleri de aynı şekilde doğrayın
Rokaları ayıklayıp yıkayın Sap kısımlarını demet haline getirin Kaynar suda roka sapları, dolmalık biberler ve limon kabuklarını 5 dakika bekletip çıkarın Roka yapraklarını zeytinyağına batırın
Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp 200ø C ısıtılmış fırının ızgarasında kızartın Kızartma süresi tamamlanırken zeytinyağlı roka yapraklarını fırına koyun
Kızaran balık ve roka yapraklarını yağlı kağıt üzerine alın Izgara alabalığı, roka sapları, biber ve limon kabuğu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla