Yalnız Mesajı Göster

Hamurda Salam

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurda Salam



Hamurda salam
Hamurda salam

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

15 gram maya
500 ml süt
330 gram un
2 adet yumurta
50 gram yumuşak margarin
400 gram salam
1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Mayayı ılık süt ve 30 gr un ile karıştırın 10 dk sıcak bir yerde kabarmaya bırakın 300 gr unu bir kaseye koyup ortasını çukurlaştırın Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayalı karışımı koyup ortadan başlayarak yoğurun Düzgün bir hamur elde edin 10 dk kabarmaya bırakın
Hamuru 30x15 cm büyüklüğünde açın Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine yerleştirin
Salamın zarını soyup bütün olarak hamurun ortasına koyun ve sarın Hamurun uç kısımlarını su sürüp kapatın 20 dk dinlenmesi için bekletin Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpıp hamurun üzerine sürün 200 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 30 dk pişirin Hardallı sos ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla