Konu
:
Hamurda Salam
Yalnız Mesajı Göster
Hamurda Salam
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurda Salam
Hamurda salam
Hamurda salam
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
15 gram maya
500 ml
süt
330 gram un
2 adet yumurta
50 gram yumuşak margarin
400 gram salam
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Mayayı ılık süt ve 30 gr un ile karıştırın
10 dk sıcak bir yerde kabarmaya bırakın
300 gr unu bir kaseye koyup ortasını çukurlaştırın
Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayalı karışımı koyup ortadan başlayarak yoğurun
Düzgün bir hamur elde edin
10 dk kabarmaya bırakın
Hamuru 30x15 cm büyüklüğünde açın
Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine yerleştirin
Salamın zarını soyup bütün olarak hamurun ortasına koyun ve sarın
Hamurun uç kısımlarını su sürüp kapatın
20 dk dinlenmesi için bekletin
Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpıp hamurun üzerine sürün
200 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 30 dk pişirin
Hardallı sos ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul