Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Cevizli Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Cevizli Balık



Ispanaklı cevizli balık
Ispanaklı cevizli balık

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet balık
2-4 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tutam kekik
1 adet defne yaprağı
400 gram ıspanak
100 ml süt kreması
80 gram tereyağı
50 gram ceviz içi
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Balık suyu elde etmek için balığın baş ve kuyruk kısmını 2 su bardağı su ile kaynatın Balıkların kızarrıken kıvrılmaması için her bir parçanın derisini artı şeklinde çizin Her iki tarafına ve 1-2 yemek kaşığı limon suyu sürün
2 yemek kaşığı mısırözü yağını tavada kızdırın Balıkların derili kısımlarını önce olmak üzere her 2 tarafını kızartın kekik ve defne yaprağı katın 1/2 su bardağı balık suyu ilave edip bir taşım kaynatın Tavayı ateşten indirin, ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakın
Diğer tarafta ıspanağı ayıklayın, yıkayın ve süzün
Kalan balık suyunu krema ile suyun miktarı yarılayıncaya kadar kaynatın 50 gr soğuk tereyağı parçasını karışıma katın tuz ve karabiber ekleyin
Kalan tereyağını, kalan mısırözü yağı ile birlikte büyük bir tavaya koyup köpürene kadar kızartın
Ceviz içi ve maydanoz yapraklarını katın Yavaş yavaş ıspanak yapraklarını ilave edin tuz, karabiber ve 1-2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın Hafif ateşte 5 dk pişirin Balıkları hazırladığınız sos ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla