Konu
:
İspanaklı Cevizli Balık
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Cevizli Balık
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Cevizli Balık
Ispanaklı cevizli balık
Ispanaklı cevizli balık
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet balık
2-4 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tutam kekik
1 adet defne yaprağı
400 gram ıspanak
100 ml
süt kreması
80 gram tereyağı
50 gram ceviz içi
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Balık suyu elde etmek için balığın baş ve kuyruk kısmını 2 su bardağı su ile kaynatın
Balıkların kızarrıken kıvrılmaması için her bir parçanın derisini artı şeklinde çizin
Her iki tarafına ve 1-2 yemek kaşığı limon suyu sürün
2 yemek kaşığı mısırözü yağını tavada kızdırın
Balıkların derili kısımlarını önce olmak üzere her 2 tarafını kızartın
kekik ve defne yaprağı katın
1/2 su bardağı balık suyu ilave edip bir taşım kaynatın
Tavayı ateşten indirin, ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakın
Diğer tarafta ıspanağı ayıklayın, yıkayın ve süzün
Kalan balık suyunu krema ile suyun miktarı yarılayıncaya kadar kaynatın
50 gr soğuk tereyağı parçasını karışıma katın
tuz ve karabiber ekleyin
Kalan tereyağını, kalan mısırözü yağı ile birlikte büyük bir tavaya koyup köpürene kadar kızartın
Ceviz içi ve maydanoz yapraklarını katın
Yavaş yavaş ıspanak yapraklarını ilave edin
tuz, karabiber ve 1-2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın
Hafif ateşte 5 dk pişirin
Balıkları hazırladığınız sos ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul