Yalnız Mesajı Göster

Yufkada Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Balık



Yufkada balık
Yufkada balık

Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
410 kalori Malzemeler:

100 gram mantar
1 diş sarmısak
50 gram körpe ıspanak
20 gram margarin
350 gram balık fileto
1 adet yufka
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Mantarları ayıklayın, incecik kıyın Sarmısağı bıçakla ezin
Ispanağın kalan suyunu da sıktıktan sonra incecik kıyın
10 gr margarini eritin Mantar ve sarmısağı yağda kavurup ıspanağa ekleyin Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın, soğumaya bırakın
Yufkayı tezgaha yayın Kalan margarini eritin ve yufkaların üzerine sürün İki eşit parçaya kesin
Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Yufkaların üzerine önce balıkları, balıkların üzerine de sebzeleri koyup sarın Menarlarını iyice kapatın
Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavada kızdırın Yufkaya sarılı balıklarla arada çevirerek 10-12 dk kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla