Konu
:
Limon Soslu Karides
Yalnız Mesajı Göster
Limon Soslu Karides
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Soslu Karides
Limon soslu karides
Limon soslu karides
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
12 adet iri karides
125 ml
sıvı yağ
4 diş sarmısak
1 adet soğan
1 adet limon
1/4 demet maydanoz
tuz
karabiber
Kabuklu deniz ürünlerini satın alırken canlı olmasına dikkat edin
Hazırlanışı:
Sarmısakları soyun, ince ince dilimleyip üzerlerine kaynar su dökün ve süzün
Soğanları incecik kıyın
Limonu mümkün olduğunca ince soyun ve 5 yemek kaşığı suyunu sıkın
Maydanozları yıkayıp kurutun
Yapraklarını incecik kıyın
Üstü örtülü olarak bir kenarda bekletin
Karideslerin baş kısımlarını kesip soğuk suya tutun
Mutfak tahtası üzerinde çok keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye kesin
Bıçağın ucu ile ayıklayın
Etli kısımlarına 1-2 yemek kaşığı limon suyu gezdirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Soğan ve sarmısakları kızgın yağda pembeleştirin
Soğanlara karides, limon kabuğu ve kalan limon suyunu ilave edin
Isıya dayanıklı bir kaba alıp 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 5-7 dakika, karideslerin kabukları kırmızı olana kadar pişirin
Üzerine maydanoz serpip baget ekmekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul