Yalnız Mesajı Göster

Limon Soslu Karides

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Soslu Karides



Limon soslu karides
Limon soslu karides

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

12 adet iri karides
125 ml sıvı yağ
4 diş sarmısak
1 adet soğan
1 adet limon
1/4 demet maydanoz
tuz
karabiber

Kabuklu deniz ürünlerini satın alırken canlı olmasına dikkat edin

Hazırlanışı:
Sarmısakları soyun, ince ince dilimleyip üzerlerine kaynar su dökün ve süzün Soğanları incecik kıyın
Limonu mümkün olduğunca ince soyun ve 5 yemek kaşığı suyunu sıkın Maydanozları yıkayıp kurutun Yapraklarını incecik kıyın Üstü örtülü olarak bir kenarda bekletin
Karideslerin baş kısımlarını kesip soğuk suya tutun Mutfak tahtası üzerinde çok keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye kesin Bıçağın ucu ile ayıklayın Etli kısımlarına 1-2 yemek kaşığı limon suyu gezdirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Soğan ve sarmısakları kızgın yağda pembeleştirin Soğanlara karides, limon kabuğu ve kalan limon suyunu ilave edin
Isıya dayanıklı bir kaba alıp 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 5-7 dakika, karideslerin kabukları kırmızı olana kadar pişirin
Üzerine maydanoz serpip baget ekmekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla