09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabistan Usulü Fırın Köfte
Arabistan usulü fırın köfte
Arabistan usulü fırın köfte
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
600 gram kıyma
1/2 adet bayat ekmek
2 adet soğan
100 gram kıyılmış badem
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
100 gram dolmalık fıstık
100 gram yaprak badem
300 gram yağsız yoğurt
4 yemek kaşığı limon suyu
1 demet maydanoz
400 gram domates
acı kırmızı biber
kimyon
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Ekmeği ıslatın içini ovalayın Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kıyılmış bademlerle birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin
Kıymayı, kavurduğunuz soğanlı, badem, sıkılmış ekmek ve üzümlerle birlikte yoğurun Tuz ve baharatlarla tatlandırın
Karışıma ekmek formu verip yağlanmış tepsiye koyun Su ile hafifçe ıslatın, üzerine 50 gr yaprak badem serpin 180ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 1 saat pişirin
Kalan yaprak bademi yağsız tavada pembeleştirin Yoğurdu, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker ve bir miktar kimyon ile karıştırın Bademlerin yarısını karışıma katın
Domatesleri yıkayıp dörde bölün 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam şeker ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın Maydanoz ve domateslerle karıştırın
Yoğurtlu sos ve kalan bademlerle süsleyip, köfte ile servis yapın
Ekmeği ıslatın içini ovalayın Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kıyılmış bademlerle birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin
Kıymayı, kavurduğunuz soğanlı, badem, sıkılmış ekmek ve üzümlerle birlikte yoğurun Tuz ve baharatlarla tatlandırın
Karışıma ekmek formu verip yağlanmış tepsiye koyun Su ile hafifçe ıslatın, üzerine 50 gr yaprak badem serpin 180ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 1 saat pişirin
Kalan yaprak bademi yağsız tavada pembeleştirin Yoğurdu, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker ve bir miktar kimyon ile karıştırın Bademlerin yarısını karışıma katın
Domatesleri yıkayıp dörde bölün 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam şeker ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın Maydanoz ve domateslerle karıştırın
Yoğurtlu sos ve kalan bademlerle süsleyip, köfte ile servis yapın
|
|
|