09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Somon
Enginarlı somon
Enginarlı somon
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet enginar
6 yemek kaşığı limon suyu
1 kilogram patates
150 gram tereya&
1 adet portakal kabu&
2 yemek kaşığı portakal suyu
150 ml krema
4 adet somon dilimi
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Enginarların saplarını kesin ve limon sürün Limon suyu, tuz ve suyu kaynatın, enginarları 20-25 dakika yapraklarıyla pişirin
Soyulmuş patatesleri büyük kareler halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda 15 dakika kaynatın
Oda sıcaklığındaki 50 gr tereyağını portakal rendesi ile çırpın Portakal suyu, tuz ve biberle tatlandırın Ağzı orta büyüklükte olan sıkma torbasına koyup 4 adet yuvarlak top yapın ve buzdolabında bekletin
Enginarları sudan çıkartın ve süzülmeye bırakın Yapraklarını ayıklayın, tüylü kısmını bir kaşıkla temizleyin küp doğrayın ve 1 kaşık ayırın
Patatesleri süzün ve hafifçe ezin Kremayı 50 gr tereyağı ile eritin Patatesleri karıştırın Enginar, kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve muskatı ilave edilerek sıcak bekletin
Somonları yıkayıp kurulayın ve una bulayın Tuz, biber ilave edip, kızgın yağda iki tarafını 4er dakika kızartın Kalan tereyağı ile enginar yapraklarını soteleyin Somonlar, püre, tereyağlı toplar ve enginar yapraklarını tabağa koyup, ayırdığınız 1 kaşık enginar ve maydanoz ile süsleyip servis yapın
|
|
|