Konu: Dana Bonfile
Yalnız Mesajı Göster

Dana Bonfile

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Bonfile



Dana bonfile
Dana bonfile

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram taze havuç
  • 800 gram yeşil soğan
  • 50 ml sebze suyu
  • 60 ml zeytinyağı
  • 60 ml konyak
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet küçük kırmızı biber
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 çay kaşığı toz keraviye
  • 8 adet dana bonfile
  • 30 gram tereyağı
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Havuçları yeşilleriyle birlikte soyun, uzunlamasına ikiye kesin ve 5 cm uzunluğunda verev dilimleyin
Yeşil soğanların sadece beyaz kısımlarını temizleyin, 5 cm uzunluğunda doğrayın
Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartın, ince şekilde kıyın
Tereyağını büyükçe bir tencerede eritin
Havuç ve balı ekleyin, üstü kapalı olarak orta ateşte 3-4 dakika kavurun
Konyak, sebze suyu, limon suyu, kırmızı biber, keraviye ve yeşil soğanı ilave edip bir taşım kaynatın Tuz ve karabiberle tatlandırıp, bekletin
Etleri kızgın zeytinyağında kızartın
Tuz ve karabiber ekip kavurduğunuz sebzelerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla