Konu
:
Dana Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Dana Bonfile
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Bonfile
Dana bonfile
Dana bonfile
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram taze havuç
800 gram yeşil soğan
50 ml
sebze suyu
60 ml
zeytinyağı
60 ml
konyak
1 tatlı kaşığı bal
1 adet küçük kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1/2 çay kaşığı toz keraviye
8 adet dana bonfile
30 gram tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havuçları yeşilleriyle birlikte soyun, uzunlamasına ikiye kesin ve 5 cm
uzunluğunda verev dilimleyin
Yeşil soğanların sadece beyaz kısımlarını temizleyin, 5 cm
uzunluğunda doğrayın
Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartın, ince şekilde kıyın
Tereyağını büyükçe bir tencerede eritin
Havuç ve balı ekleyin, üstü kapalı olarak orta ateşte 3-4 dakika kavurun
Konyak, sebze suyu, limon suyu, kırmızı biber, keraviye ve yeşil soğanı ilave edip bir taşım kaynatın
Tuz ve karabiberle tatlandırıp, bekletin
Etleri kızgın zeytinyağında kızartın
Tuz ve karabiber ekip kavurduğunuz sebzelerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul