Konu
:
Sarmısaklı Balık Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Sarmısaklı Balık Püresi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmısaklı Balık Püresi
Sarmısaklı balık püresi
Sarmısaklı balık püresi
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
750 gram taze sarmısak başı
2 diş sarmısak
50 gram siyah zeytin
100 ml
zeytinyağı
25 gram tereyağı
1
25 kilogram patates
800 gram morina balığı filetosu
1/2 adet limonun suyu
250 ml
sek beyaz şarap
350 ml
süt
1 yemek kaşığı toz şeker
beyaz karabiber
muskat
tuz
Hazırlanışı:
Taze sarmısakların kabuklarını soyun
Dişlerini ayırıp tuzlu suda 1 dakika blanşe edin
Süzüp soğuk sudan geçririn
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kıyın
2 diş sarmısağı soyup ezin ve 100 ml
zeytinyağı ile karıştırın
Patatesleri soyup 30 dakika tuzlu suda haşlayın
Bu arada balık filetolarını tuzlayıp üzerlerine limon suyu sıkın
Şarabı tuzla birlikte bir tencerede kaynatın
Patatesler pişmeden 10 dakika önce balıkları şarabın içinde 10 dakika kaynatın
Sütü kaynatıp ateşten alın
Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın
Tereyağını kızdırıp sarmısakları içinde kavurun
Şekeri ilave edip karamelize edin
Ocaktan alıp tavada sıcak kalmasını sağlayın
Patateslerin suyunu süzüp soğmuya bırakın
Daha sonra ezip süt ve sarmısaklı tereyağı ile püre haline getirin
Balıkları süzüp püre ile karıştırın
Üzerine zeytin ve zeytinyağını koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul