Yalnız Mesajı Göster

Sarmısaklı Balık Püresi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmısaklı Balık Püresi



Sarmısaklı balık püresi
Sarmısaklı balık püresi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

750 gram taze sarmısak başı
2 diş sarmısak
50 gram siyah zeytin
100 ml zeytinyağı
25 gram tereyağı
125 kilogram patates
800 gram morina balığı filetosu
1/2 adet limonun suyu
250 ml sek beyaz şarap
350 ml süt
1 yemek kaşığı toz şeker
beyaz karabiber
muskat
tuz

Hazırlanışı:
Taze sarmısakların kabuklarını soyun Dişlerini ayırıp tuzlu suda 1 dakika blanşe edin Süzüp soğuk sudan geçririn
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kıyın 2 diş sarmısağı soyup ezin ve 100 ml zeytinyağı ile karıştırın
Patatesleri soyup 30 dakika tuzlu suda haşlayın Bu arada balık filetolarını tuzlayıp üzerlerine limon suyu sıkın Şarabı tuzla birlikte bir tencerede kaynatın
Patatesler pişmeden 10 dakika önce balıkları şarabın içinde 10 dakika kaynatın Sütü kaynatıp ateşten alın Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın
Tereyağını kızdırıp sarmısakları içinde kavurun Şekeri ilave edip karamelize edin Ocaktan alıp tavada sıcak kalmasını sağlayın
Patateslerin suyunu süzüp soğmuya bırakın Daha sonra ezip süt ve sarmısaklı tereyağı ile püre haline getirin Balıkları süzüp püre ile karıştırın Üzerine zeytin ve zeytinyağını koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla