Konu
:
Badem Kıtırlı Dana Madalyon
Yalnız Mesajı Göster
Badem Kıtırlı Dana Madalyon
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Kıtırlı Dana Madalyon
Badem kıtırlı dana madalyon
Badem kıtırlı dana madalyon
Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:
100 gram badem
50 gram kurutulmuş domates
40 gram parmesan peyniri(rendelenmiş)
1/2 demet kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet dana madalyon
6 dilim pastırma
3 yemek kaşığı tereyağı
6 adet domates
6 tatlı kaşığı balzamik sirke
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bademleri bir tencereye alın, üstlerine sıcak su dökün, 5 dakika sıcak suda bekletin
Kabuklarını soyun ve kurulayın
Kurutulmuş domateslerin yağını süzüp irice doğrayın, mutfak robotuna alın
Üstüne süzdüğünüz yağı ve zeytinyağını ilave edip çekin
Domatesleri bir kaba alın
Bademleri mutfak robotunda çekin, domatese ekleyin
Parmesan peynirini katıp karıştırın
6 dal kekiği bir kenara ayırın, kalanlarının yapraklarını saplarından ayırıp domatesli karışımın içine ekleyin
Tuz ve biber ekin
Her bir madalyonu bir dal kekik ve 1 dilim pastırma ile sarın, mutfak ipliği ile sıkıca bağlayın
Domatesleri enine ikiye bölün
Tereyağını kızdırın
Etlerin her iki tarafını 1er dakika kızartın
Etleri ve ikiye böldüğünüz domatesleri yağlanmış fırın tepsisine alın
Her domatesin üzerine 1/2 tatlı kaşığı balzamik sirke gezdirin, tuzlayıp biberleyin
Domates-badem ile hazırladığınız harcı etlerin üzerine yayın
Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 20 dakika pişirin
Yanında patates köftesi sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul