Yalnız Mesajı Göster

Badem Kıtırlı Dana Madalyon

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Kıtırlı Dana Madalyon



Badem kıtırlı dana madalyon
Badem kıtırlı dana madalyon

Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:
  • 100 gram badem
  • 50 gram kurutulmuş domates
  • 40 gram parmesan peyniri(rendelenmiş)
  • 1/2 demet kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet dana madalyon
  • 6 dilim pastırma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 adet domates
  • 6 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Bademleri bir tencereye alın, üstlerine sıcak su dökün, 5 dakika sıcak suda bekletin Kabuklarını soyun ve kurulayın
Kurutulmuş domateslerin yağını süzüp irice doğrayın, mutfak robotuna alın Üstüne süzdüğünüz yağı ve zeytinyağını ilave edip çekin Domatesleri bir kaba alın Bademleri mutfak robotunda çekin, domatese ekleyin Parmesan peynirini katıp karıştırın
6 dal kekiği bir kenara ayırın, kalanlarının yapraklarını saplarından ayırıp domatesli karışımın içine ekleyin Tuz ve biber ekin
Her bir madalyonu bir dal kekik ve 1 dilim pastırma ile sarın, mutfak ipliği ile sıkıca bağlayın Domatesleri enine ikiye bölün
Tereyağını kızdırın Etlerin her iki tarafını 1er dakika kızartın
Etleri ve ikiye böldüğünüz domatesleri yağlanmış fırın tepsisine alın Her domatesin üzerine 1/2 tatlı kaşığı balzamik sirke gezdirin, tuzlayıp biberleyin
Domates-badem ile hazırladığınız harcı etlerin üzerine yayın
Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 20 dakika pişirin Yanında patates köftesi sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla