Konu
:
Baharatlı Elma Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Elma Dolması
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Elma Dolması
Baharatlı elma dolması
Baharatlı elma dolması
Hazırlama süresi 35
4 kişilik
861 kalori
Malzemeler:
2 adet soğan
1 diş sarmısak
1 adet kırmızı biber
6 adet büyük elma
60 ml
limon suyu
40 gr
file badem
75 ml
zeytinyağı
600 gr
karışık kıyma
150 gr
krema
1 demet mercanköşk
350 ml
et suyu
350 ml
elma suyu
100 ml
krema
toz şeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları küp şeklinde doğrayın
Sarmısağı havanda dövün
Biberi uzunlamasına dörde bölerek pullarını temizleyin ve enine, ince ince doğrayın
Elmaları ikiye bölün
Çekirdekli bölümünü kabak oyucu ile temizleyin
Elmayı çok ince kenar kalınlığı kalıncaya dek oyun ve çıkan bölümlerini bir kenara alın
Oyulmuş elmalara ve elma içlerine limon suyu serpin
File bademi yağsız tavada kavurun
150 gr
elma içini iyice kıyarak ezin
45 ml
zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın
Soğanların yarısını hafifçe pişirin
Sarmısak, biberler ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin
Kıyılmış elmaları ve kremayı ekleyerek pişirmeye devam edin
Mercanköşk yapraklarını ince ince kıydıktan sonra tuz ve biberle kıymaya ekleyin
Oyuk elmaların içine tuz ve karabiber serpin
Hazırladığınız kıymalı karışımla elmaların içini doldurun ve bademleri serpiştirin
Isıya dayanıklı bir kaba koyup üzerlerine 250 ml
elma suyu dökün
Elma dolmasını önceden ısıttığınız 180oC’lik fırının alttan ikinci rafına yerleştirerek 25 dakika kızartın
Bu arada kalan soğanları 30 ml
sıvı yağda hafifçe kavurun
Kalan elma püresini, elma suyu, et suyunu ve kremayı ekleyin
Kısık ateşte 10 dakika kaynatın
Sosu püre haline getirin ve bir tutam şeker, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra fırından aldığınız elmaların üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul