09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Bonfile Köftesi
İrmikli bonfile köftesi
İrmikli bonfile köftesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
125 gram ince dilimlenmiş bonfile
1 demet maydanoz
100 gram irmik
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
250 ml süt
25 gram tereyağı
1 litre et suyu
1 demet taze soğan
tuz
karabiber
taze çekilmiş muskat
Hazırlanışı:
Bonfileyi küb küb doğrayın Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın
Süt, bir tutam tuz ve yağı bir taşım kaynatın İrmiği ekleyin, ocağın altını kapatıp, devamlı karıştırarak 1 dakika demlendirin
Karışıma yumurta, yumurta sarısı, maydanoz ve bonfileyi ilave edin Tuz, karabiber, muskat ekip soğumaya bırakın
Ellerinizi hafifçe ıslatıp bu karışımdan 12 adet yuvarlak köfte yapın
Et suyunu kaynatın, köfteleri içine atın, orta hararetli ateşte 12-14 dakika kaynatmamaya dikkat ederek pişirin
Taze soğanı kıyın Tuz, karabiber ve muskatla yeşil soğanı karıştırıp ilave edin
|
|
|