Konu
:
Somonlu Pancar
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Pancar
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Pancar
Somonlu pancar
Somonlu pancar
Hazırlama süresi 1 saat 20
6 kişilik
Malzemeler:
12 adet eşit büyüklükte pancar
120 gram taze soğan
300 gram dilimlenmiş smon füme
200 gram salatalık
2 adet yumurta
1 demet taze soğanın yeşil uçları
2 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı orta acılıkta hardal
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yağlı yoğurt
200 ml
sıvı yağ
tuz
beyaz karabiber
Hazırlanışı:
Pancarları akar suyun altında fırçalayarak yıkayın
Teker teker aluminyum folyoya sarın
Önceden 220ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 1 saat 10 dakika pişirin
Sosu için, somonu küçük küblere doğrayın
Bir miktarını süslemek için kenara ayırın
Taze soğanları ayıklayın ve kıyın
Salatalığı uzunlamasına ikiye kesip bir tatlı kaşığı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın, minik küblere doğrayın
Tuzladıktan sonra süzgeçe koyup suyunu bırakması için bekletin
2 adet yumurtayı katı pişirin, soğuk suya tutup kabuklarını soyun ve ince ince kıyın
Taze soğanın yeşil uçlarını doğrayın
Süsleme için bir miktar ayırın
Diğer tarafta yumurta sarılarını hardal, 1 tutam tuz ve sirke ile mikser yardımıyla iyice karıştırın
Mikserle karıştırırken, mayonez oluşana kadar yavaş yavaş sıvı yağı ilave edin
Yoğurt, somon, taze soğan, salatalık ve haşlanmış yumurtaları katın
Gerekiyorsa tuz ve karabiber ile tatlandırın
Ayırdığınız somon ve taze soğanın yeşil uçları ile süsleyin
Pancarları fırından alın, folyolardan çıkartın
Üzerlerini haç şeklinde çizin ve sos ile birlikte servis yapın
Arzuya göre yanında ilave somon sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul