Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Biftek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Biftek



Baklalı biftek
Baklalı biftek

Hazırlama süresi 1 saat
5 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram biftek
  • 500 gram iç bakla
  • 200 gram havuç
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı et suyu (tablet)
  • 50 gram antep fıstığı(tuzsuz ve kabuksuz)
  • 1x1/ tatlı kaşığı nişasta
  • 2 adet acı kırmızı biber
  • 200 ml portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Acı toz kırmızı biber
  • tuz
Hazırlanışı:
Soya sosu, et suyu ve nişastayı karıştırıp biftekleri bu karışım ile marine edin
Fıstıkları iri iri kırın Yağsız tavada hafifçe kavurun İç baklaların zarlarını ayırın
Acı kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp minik küblere doğrayın
Havucu ayıklayın ve çubuk şeklinde kesin
Sıvı yağı kızıdırın Etleri yüksek ateşte çevirerek kavurun Bakla, acı kırmızı biber ve havucu katın 5 dakika daha kavurun
Portakal suyunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin
Tuz ve acı toz kırmızı biber ile tatlandırın En son fıstıkları katıp bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla