Konu
:
Baklalı Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Biftek
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Biftek
Baklalı biftek
Baklalı biftek
Hazırlama süresi 1 saat
5 kişilik
Malzemeler:
600 gram biftek
500 gram iç bakla
200 gram havuç
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı et suyu (tablet)
50 gram antep fıstığı(tuzsuz ve kabuksuz)
1x1/ tatlı kaşığı nişasta
2 adet acı kırmızı biber
200 ml
portakal suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Acı toz kırmızı biber
tuz
Hazırlanışı:
Soya sosu, et suyu ve nişastayı karıştırıp biftekleri bu karışım ile marine edin
Fıstıkları iri iri kırın
Yağsız tavada hafifçe kavurun
İç baklaların zarlarını ayırın
Acı kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp minik küblere doğrayın
Havucu ayıklayın ve çubuk şeklinde kesin
Sıvı yağı kızıdırın
Etleri yüksek ateşte çevirerek kavurun
Bakla, acı kırmızı biber ve havucu katın
5 dakika daha kavurun
Portakal suyunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin
Tuz ve acı toz kırmızı biber ile tatlandırın
En son fıstıkları katıp bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul