Konu
:
Balkabaklı Gulaş
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Gulaş
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Gulaş
Balkabaklı gulaş
Balkabaklı gulaş
Hazırlama süresi 165 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:
300 gram soğan
6 adet ardıç tohumu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 kilogram ördek eti
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1/4 litre sek beyaz şarap
500 gram balkabağı
1 diş sarmısak
4 dal maydanoz
tuz
karabiber
Eti ve bahartaları birlikte bir gece boyunca buzdolabında terbiye ederseniz çok daha lezzetli olur
Hazırlanışı:
Soğanları soyup 1 cm
eninde küp şeklinde doğrayın
Ardıç tohumu, kişniş, hardal tohumu ve karabiberi havanda tokmakla iyice dövün
Yağı bir geniş bir tencerede ısıtın
Etle soğanı harlı ateşte kavurun
Havandaki baharatlarla defne yaprağını ilave edin
Tuz ve şarabı katın
Üstü kapalı olarak 2
5 saat kadar pişmeye bırakın
Kabağı temizleyip soyun çekirdeklerini çıkarın
Ardından 1-2 cm
eninde küpler şeklinde doğrayın
Sarmısağı ince ince kıyın
Her ikisini de tencereye ilave edip üstü kapalı olarak 30 dakika daha pişirin
Tuzunu biberini kontrol edip üstüne maydanoz serpiştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul