Yalnız Mesajı Göster

Midye Soslu Dilbalığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Soslu Dilbalığı



Midye soslu dilbalığı
Midye soslu dilbalığı

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

700 gram midye
100 gram havuç
2-3 yemek kaşığı limon suyu
maydanoz
tuz
karabiber
2-3 adet soğan
15 su bardağı beyaz şarap
100 gram pırasa
250 ml kremşanti
4 demet dilbalığı
20 gram tereyağı
tozşeker

Hazırlanışı:
Midyeleri yıkayın Halka halka doğranmış soğan, tuz, karabiber ve 1 bardak şarap ile 5 dakika pişirin Tencereden çıkartıp içlerini çıkarın Suyu süzgeçten geçirin
Havuç ve pırasaları ince şeritlere doğrayın Havuçları 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, pırasa şeritlerini koyup 1/2 dakika pişirin ve süzün
Midye suyunu kremşanti, limon suyu ve 8 adet midye içi ile püre haline getirip kremamsı olana kadar kaynatın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırıp sıcak tutun
Fırını 180ø ısıtın Dilbalığını 1/2 bardak şarap ile yağlanmış bir kapta ağzı kapalı olarak 6-8 dakika pişirin Midyeler ve sebzeleri ilave edip bir taşım kaynatın
Balığı midyeler, sebzeler ve sosu ile tabaklara alın Maydonoz ile süsleyin Pilav, haşlanmış patates veya yeşil salata ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla