Konu
:
Midye Soslu Dilbalığı
Yalnız Mesajı Göster
Midye Soslu Dilbalığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Soslu Dilbalığı
Midye soslu dilbalığı
Midye soslu dilbalığı
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
700 gram midye
100 gram havuç
2-3 yemek kaşığı limon suyu
maydanoz
tuz
karabiber
2-3 adet soğan
1
5 su bardağı beyaz şarap
100 gram pırasa
250 ml
kremşanti
4 demet dilbalığı
20 gram tereyağı
tozşeker
Hazırlanışı:
Midyeleri yıkayın
Halka halka doğranmış soğan, tuz, karabiber ve 1 bardak şarap ile 5 dakika pişirin
Tencereden çıkartıp içlerini çıkarın
Suyu süzgeçten geçirin
Havuç ve pırasaları ince şeritlere doğrayın
Havuçları 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, pırasa şeritlerini koyup 1/2 dakika pişirin ve süzün
Midye suyunu kremşanti, limon suyu ve 8 adet midye içi ile püre haline getirip kremamsı olana kadar kaynatın
Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırıp sıcak tutun
Fırını 180ø ısıtın
Dilbalığını 1/2 bardak şarap ile yağlanmış bir kapta ağzı kapalı olarak 6-8 dakika pişirin
Midyeler ve sebzeleri ilave edip bir taşım kaynatın
Balığı midyeler, sebzeler ve sosu ile tabaklara alın
Maydonoz ile süsleyin
Pilav, haşlanmış patates veya yeşil salata ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul