Konu
:
Fesleğen Soslu Kuzu Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen Soslu Kuzu Bonfile
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen Soslu Kuzu Bonfile
Fesleğen soslu kuzu bonfile
Fesleğen soslu kuzu bonfile
Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
408 kalori Malzemeler:
2 adet soğan
600 gr
kuzu bonfile
200 gr
çeşnili taze peynir
1 demet fesleğen
30 gr
tereyağı
125 ml
sebze suyu
125 ml
beyaz şarap
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
+ Soğanları küp doğrayın
Eti, ilk önce 6 eşit parçaya bölün, sonra parçaları uzunlamasına tamamıyla ayrılmayacak şekilde ikiye kesin
+ Etlerin aralarına tuz, biber ekin
Peynirin yarısını sürün ve fesleğen yapraklarının yarısı ile kaplayın
Parçaları kürdan ile kapatın
+ Etlerin her tarafını tereyağında kızartın
Soğanları ekleyip, şeffaf oluncaya kadar kavurun
Sebze suyunu ve şarabı ekleyin
Üstü kapalı olarak orta ateşte 8 dakika pişirin
Kalan fesleğen yapraklarını ince kıyın
+ Etleri tavadan çıkartıp, sıcak tutun
Pişme suyunu, kalan peynir ve fesleğen ile püre haline getirin
Sosu tekrar ısıtıp, tuz ve biber ile tatlandırın
Etlerle beraber, domates salatası ve baget ekmeği ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul