Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Soslu Kuzu Bonfile

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Soslu Kuzu Bonfile



Fesleğen soslu kuzu bonfile
Fesleğen soslu kuzu bonfile

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
408 kalori Malzemeler:

2 adet soğan
600 gr kuzu bonfile
200 gr çeşnili taze peynir
1 demet fesleğen
30 gr tereyağı
125 ml sebze suyu
125 ml beyaz şarap
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
+ Soğanları küp doğrayın Eti, ilk önce 6 eşit parçaya bölün, sonra parçaları uzunlamasına tamamıyla ayrılmayacak şekilde ikiye kesin
+ Etlerin aralarına tuz, biber ekin Peynirin yarısını sürün ve fesleğen yapraklarının yarısı ile kaplayın Parçaları kürdan ile kapatın
+ Etlerin her tarafını tereyağında kızartın Soğanları ekleyip, şeffaf oluncaya kadar kavurun Sebze suyunu ve şarabı ekleyin Üstü kapalı olarak orta ateşte 8 dakika pişirin Kalan fesleğen yapraklarını ince kıyın
+ Etleri tavadan çıkartıp, sıcak tutun Pişme suyunu, kalan peynir ve fesleğen ile püre haline getirin Sosu tekrar ısıtıp, tuz ve biber ile tatlandırın Etlerle beraber, domates salatası ve baget ekmeği ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla