Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sebzeli Mezgit

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Mezgit



Fırında sebzeli mezgit
Fırında sebzeli mezgit

Hazırlama süresi 10 dakika
4 kişilik
670 kalori Malzemeler:

600 gr küçük boy patates
500 gr buke garni (havuç
1 kg mezgit balığı (temizlenmiş
40 ml limon suyu
200 gr tereyağı
10 gr hardal
30 gr kapari
1 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
+ Patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın Bu arada buke garni sebzelerini temizleyin Havucu uzunlamasına ikiye bölün ve maydanoz kökleriyle dilimlere kesin Kerevizi 1 cm büyüklüğünde küp doğrayın Pırasanın beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka kesin
+ Sebzeleri kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçirin Patatesleri süzüp, soğuk sudan geçirin ve soyun
+ Balığı yıkayın İçine ve dışına limon suyu sürüp, tuz ve biber ekin Fırın tepsisini yağlayıp balığı yerleştirin Etrafına sebzeleri ve patatesleri yayın
+ Bir tencerede tereyağını eritin Hardal, kapari, tuz ve biber ile karıştırıp, eşit şekilde balığın ve sebzelerin üstüne dökün
+ Önceden 1800 C’de ısıtılmış fırının 2 rafında 20-25 dakika pişirin Maydanozu ince kıyın ve balığın üstüne serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla