Konu
:
Fırında Sebzeli Mezgit
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sebzeli Mezgit
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sebzeli Mezgit
Fırında sebzeli mezgit
Fırında sebzeli mezgit
Hazırlama süresi 10 dakika
4 kişilik
670 kalori Malzemeler:
600 gr
küçük boy patates
500 gr
buke garni (havuç
1 kg
mezgit balığı (temizlenmiş
40 ml
limon suyu
200 gr
tereyağı
10 gr
hardal
30 gr
kapari
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
+ Patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın
Bu arada buke garni sebzelerini temizleyin
Havucu uzunlamasına ikiye bölün ve maydanoz kökleriyle dilimlere kesin
Kerevizi 1 cm
büyüklüğünde küp doğrayın
Pırasanın beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka kesin
+ Sebzeleri kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçirin
Patatesleri süzüp, soğuk sudan geçirin ve soyun
+ Balığı yıkayın
İçine ve dışına limon suyu sürüp, tuz ve biber ekin
Fırın tepsisini yağlayıp balığı yerleştirin
Etrafına sebzeleri ve patatesleri yayın
+ Bir tencerede tereyağını eritin
Hardal, kapari, tuz ve biber ile karıştırıp, eşit şekilde balığın ve sebzelerin üstüne dökün
+ Önceden 1800 C’de ısıtılmış fırının 2
rafında 20-25 dakika pişirin
Maydanozu ince kıyın ve balığın üstüne serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul