Konu
:
Soslu Midye
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Midye
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Midye
Soslu midye
Soslu midye
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 kilogram midye
4 adet soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limon kabuğu
2 adet defne yaprağı
1/2 litre sek beyaz şarap
4 sap dereotu
tozşeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Midyelerin iyilerini ayırın ve 30 dakika soğuk tuzlu suda bekletin
Akar su altında yıkayın, çok iyi fırçalayın
Sakal kısmını elinizle çekerek çıkarın
Soğanları halka halka doğrayın
Sıvı yağı büyük bir tencerede kızdırın
Limon kabuğu, defne yaprağı, soğan ve midyeleri ilave edip beyaz şarabı katın
Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın
4-5 dakika ağzı kapalı olarak midyeler açılana kadar kaynatın
Pişirirken tencereyi sık sık sallayın
Dereotu serpip sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul