Konu
:
Fesleğenli Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Bonfile
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Bonfile
Fesleğenli bonfile
Fesleğenli bonfile
Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet bonfile
3 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram sarı
1 adet büyük soğan
125 ml
portakal suyu
1-2 yemek kaşığı limon suyu
30 gram tereyağı
1/2 demet fesleğen
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini ayıklayın, yıkayın ve küçük parçalara kesin
Soğanı soyun, dörde bölün ve şerit halinde kesin
Soğan ve biberleri zeytinyağında çevirin
Portakal suyu ve limon suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın
Ağzı kapalı olarak orta ateşte 6-8 dakika pişirin
Bonfilenin her iki tarafını kızgın tereyağında 4'er dakika kızartın ve tuz, karabiberle tatlandırın
Fesleğenin yapraklarını ayıklayın büyüklerini ikiye kesin ve sebzenin üzerine serpiştirin
Bonfilenin yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul