Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Bonfile

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Bonfile



Fesleğenli bonfile
Fesleğenli bonfile

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet bonfile
3 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram sarı
1 adet büyük soğan
125 ml portakal suyu
1-2 yemek kaşığı limon suyu
30 gram tereyağı
1/2 demet fesleğen
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini ayıklayın, yıkayın ve küçük parçalara kesin Soğanı soyun, dörde bölün ve şerit halinde kesin Soğan ve biberleri zeytinyağında çevirin
Portakal suyu ve limon suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın Ağzı kapalı olarak orta ateşte 6-8 dakika pişirin
Bonfilenin her iki tarafını kızgın tereyağında 4'er dakika kızartın ve tuz, karabiberle tatlandırın
Fesleğenin yapraklarını ayıklayın büyüklerini ikiye kesin ve sebzenin üzerine serpiştirin Bonfilenin yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla