Konu
:
Karidesli Lahana Topları
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Lahana Topları
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Lahana Topları
Karidesli lahana topları
Karidesli lahana topları
Hazırlama süresi 45 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:
10 adet jumbo karides
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
350 ml
kremşanti
1 adet arpacık soğanı
20 gram tereyağı
12 adet lahana yaprağı
Hazırlanışı:
Karidesleri ayıklayıp kabuklarını bir kenara ayırın, etlerini küb şeklinde doğrayıp yarısını tuzlayın ve 5 dakika buzlukta bekletin
Soğutmuş olduğunuz karidesleri, 50 ml
kremşanti ile mikserde püre haline getirin
Kalan kremşanti ve karidesleri tahta kaşıkla ilave edin
Tuz ve biber ekip soğuk bir yerde bekletin
Soğanı küb şeklinde doğrayın, tereyağında kavurup karides kabuklarını ekleyin
2-3 dakika pişirip 1/4 su bardağı su ekleyin
Bir taşım kaynatıp ateşten alın
15-20 dakika demlenmesi içini bekletin
Lahana yapraklarını 3-4 dakika blanşe ettikten sonra kurulayın
Yaprakların üzerine karides püresi koyup kapatın
Topları, yaprakları blanşe ettiğiniz suda kaynatmadan pişirin
Sosu süzgeçten geçirip tekrar kaynatın, Limon suyu, tuz ve biber ile tatlandırın
Gerekiyorsa biraz suyunu çektirin
Lahana toplarını sos ile beraber servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul