Konu
:
Füme Balık Ve Krep
Yalnız Mesajı Göster
Füme Balık Ve Krep
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Füme Balık Ve Krep
Füme balık ve krep
Füme balık ve krep
Hazırlama süresi 1 saat
20 kişilik
Malzemeler:
250 gram un
30 gram taze maya
150 gram galeta unu
3 adet yumurta
100 gram mısır unu
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 ml
süt
120 ml
sıvıyağ
60 gram eritilmiş tereyağı
750 gram füme somon
750 gram füme mersin balığı
250 gram havyar
500 gram kaymak
tuz
dereotu
Hazırlanışı:
Unu bir kaseye koyun ve ortasını çukurlaştırın
Mayayı çukurun içinde ufalayın
1/2 lt
ılık su dökün ve mayayı bunun içinde eritin
Unun yarısı ile bir hamur yoğurun ve kalanını üzerine serpin
Hamuru sıcak bir yerde üstü örtülü olarak 30 dakika dinlenmeye bırakın
Yumurta, mısır unu, galeta unu, şeker ve tuzu hamurun içine ekleyerek yoğurun
Tekrar 20-25 dakika mayalanmaya bırakın
Sütü ısıtın ve hamura karıştırın
Büyük bir tavada her defasında 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırın ve her krep için, küçük bir kepçe hamuru tavaya atın
Orta ateşte her iki tarafını da esmerleşinceye kadar kızartın
Fırça ile tereyağı sürün, beşer beşer üst üste koyun
Somon ve mersinbalığı dilimlerini bir servis tabağına yerleştirip dereotu ile süsleyin
Havyarı kaseye koyun ve buz üzerinde servis yapın
Kaymağı da yine ayrı bir kapta servis edin
Balıklar, havyar ve kaymağı soğuk, krepleri ılık olarak sofraya getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul