Yalnız Mesajı Göster

Füme Balık Ve Krep

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Füme Balık Ve Krep



Füme balık ve krep
Füme balık ve krep

Hazırlama süresi 1 saat
20 kişilik
Malzemeler:

250 gram un
30 gram taze maya
150 gram galeta unu
3 adet yumurta
100 gram mısır unu
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 ml süt
120 ml sıvıyağ
60 gram eritilmiş tereyağı
750 gram füme somon
750 gram füme mersin balığı
250 gram havyar
500 gram kaymak
tuz
dereotu

Hazırlanışı:
Unu bir kaseye koyun ve ortasını çukurlaştırın Mayayı çukurun içinde ufalayın 1/2 lt ılık su dökün ve mayayı bunun içinde eritin
Unun yarısı ile bir hamur yoğurun ve kalanını üzerine serpin Hamuru sıcak bir yerde üstü örtülü olarak 30 dakika dinlenmeye bırakın
Yumurta, mısır unu, galeta unu, şeker ve tuzu hamurun içine ekleyerek yoğurun Tekrar 20-25 dakika mayalanmaya bırakın
Sütü ısıtın ve hamura karıştırın Büyük bir tavada her defasında 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırın ve her krep için, küçük bir kepçe hamuru tavaya atın
Orta ateşte her iki tarafını da esmerleşinceye kadar kızartın Fırça ile tereyağı sürün, beşer beşer üst üste koyun
Somon ve mersinbalığı dilimlerini bir servis tabağına yerleştirip dereotu ile süsleyin
Havyarı kaseye koyun ve buz üzerinde servis yapın Kaymağı da yine ayrı bir kapta servis edin
Balıklar, havyar ve kaymağı soğuk, krepleri ılık olarak sofraya getirin

Alıntı Yaparak Cevapla