Konu
:
Pastırmalı Ringa Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Ringa Balığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Ringa Balığı
Pastırmalı ringa balığı
Pastırmalı ringa balığı
Yemek Okulu - Balık kızartma ve ızgara
Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
834 kalori Malzemeler:
150 ml
sek beyaz şarap
120 gram pastırma (küp doğranmış)
20 gram toz şeker
4 yaprak marul
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
l Patatesleri iyice yıkayarak kabuklarının üzerindeki toprağı temizleyin
Her tarafına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber ektikten sonra patatesleri alüminyum folyoya sarın
Önceden 200oC’de ısıtılmış fırında 40-60 dakika pişirin
Balıkları soğuk suyla yıkayın ve süzülmeye bırakın
Sarmısakları iyice dövdükten sonra bir kasede süzme yoğurt ve şarap sirkesi ile karıştırın
Tuz, karabiber ilave ederek tatlandırın
Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın
Elmaları sekize bölün, çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalara doğrayın
Sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın
Soğan halkalarını, pastırma küplerini ve toz şekeri açık kahverengi oluncaya kadar orta ateşte kavurun
Şarabı ve ardından elmaları ekleyin
Elmalar suyunu tamamıyla çekinceye kadar pişirin
Marul yapraklarını servis tabağına yayın
Patatesleri uzunlamasına ikiye kesin, marul yapraklarının üzerine yerleştirin
Ringa balığı filetolarını patates dilimlerinin ortasına yerleştirin
Soğanlı karışımı ve yoğurt sosunu patates dilimleri ve filetoların üzerine koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul