Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Ringa Balığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Ringa Balığı



Pastırmalı ringa balığı
Pastırmalı ringa balığıYemek Okulu - Balık kızartma ve ızgara

Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
834 kalori Malzemeler:

150 ml sek beyaz şarap
120 gram pastırma (küp doğranmış)
20 gram toz şeker
4 yaprak marul
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
l Patatesleri iyice yıkayarak kabuklarının üzerindeki toprağı temizleyin Her tarafına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber ektikten sonra patatesleri alüminyum folyoya sarın Önceden 200oC’de ısıtılmış fırında 40-60 dakika pişirin
Balıkları soğuk suyla yıkayın ve süzülmeye bırakın Sarmısakları iyice dövdükten sonra bir kasede süzme yoğurt ve şarap sirkesi ile karıştırın Tuz, karabiber ilave ederek tatlandırın Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın Elmaları sekize bölün, çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalara doğrayın
Sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın Soğan halkalarını, pastırma küplerini ve toz şekeri açık kahverengi oluncaya kadar orta ateşte kavurun Şarabı ve ardından elmaları ekleyin Elmalar suyunu tamamıyla çekinceye kadar pişirin
Marul yapraklarını servis tabağına yayın Patatesleri uzunlamasına ikiye kesin, marul yapraklarının üzerine yerleştirin
Ringa balığı filetolarını patates dilimlerinin ortasına yerleştirin Soğanlı karışımı ve yoğurt sosunu patates dilimleri ve filetoların üzerine koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla