Yalnız Mesajı Göster

Karabiberli Et

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabiberli Et



Karabiberli et
Karabiberli et

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet dana pirzola veya biftek
2 adet limon
2 diş sarmısak
galeta unu
5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
60 gram margarin
2 yemek kaşığı tane biber
tuz

Hazırlanışı:
Karabiber tanelerini havanda irice döğün Limonların kabuklarını rendeleyin, sularını sıkın Sarmısakları soyun ve ezin Limon kabuğu ve suyu ile karıştırın Pirzolaları derin olmayan bir kaba koyup üzerlerine karışımı dökün Üzerini folyo ile örtün, 2 saat bekletin Bu süre içinde pirzolaları bir defa ters yüz edin
Galeta ununu döğülmüş karabiber ile karıştırıp düz bir tabağa alın Pirzolaları beklettiğiniz sostan çıkarın
Kağıt havlu ile kurulayın, tuz ekip una bulayın Yumurtayı çırpın Pirzolaları silkeleyin, yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp pane yapın
Yağı tavada kızdırın, pirzolaların her iki taraflarını 7-8er dakika orta ateşte kızartın Hafifçe haşlanıp, yağla kavrulmuş Brüksel lahanası ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla