Konu
:
Karabiberli Et
Yalnız Mesajı Göster
Karabiberli Et
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karabiberli Et
Karabiberli et
Karabiberli et
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet dana pirzola veya biftek
2 adet limon
2 diş sarmısak
galeta unu
5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
60 gram margarin
2 yemek kaşığı tane biber
tuz
Hazırlanışı:
Karabiber tanelerini havanda irice döğün
Limonların kabuklarını rendeleyin, sularını sıkın
Sarmısakları soyun ve ezin
Limon kabuğu ve suyu ile karıştırın
Pirzolaları derin olmayan bir kaba koyup üzerlerine karışımı dökün
Üzerini folyo ile örtün, 2 saat bekletin
Bu süre içinde pirzolaları bir defa ters yüz edin
Galeta ununu döğülmüş karabiber ile karıştırıp düz bir tabağa alın
Pirzolaları beklettiğiniz sostan çıkarın
Kağıt havlu ile kurulayın, tuz ekip una bulayın
Yumurtayı çırpın
Pirzolaları silkeleyin, yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp pane yapın
Yağı tavada kızdırın, pirzolaların her iki taraflarını 7-8er dakika orta ateşte kızartın
Hafifçe haşlanıp, yağla kavrulmuş Brüksel lahanası ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul