Konu
:
Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız Usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız Usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız Usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi
Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi
Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi
Fransız usulü Dana Blanket tarifi
Dana Blanket nasıl yapılır
resimli Dana Blanket tarifi
Dana Blanket nasıl pişirilir
Dana Blanket İçin Kullanılan Malzemeler :
1 kg
parça dana eti (sırt kısmından)
limon
1 havuç
1 baş soğan
1 karışık ot demeti
60 cl
tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
25 gr
tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
250 gr
mantar
2 yumurta sarısı
15 cl
krem
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Dana Blanket Tarifi :
Etleri tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar soğuk su koyun
İçine bir tatlı kaşığı tuz ve bir dilim limon atıp kaynamaya bırakm
2-3 dakika kaynadıktan sonra eti süzün ve suyunu atın
Elleri tencereye tekrar koyun üzerine soyup dörde böldüğünüz havucu ve soğanı, karışık ot demetini, karabiberi ve tavuk suyunu ilave edin
Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp bir saat, orta ateşte, etler yumuşa¬yıncaya kadar pişirin
Etler pişince suyunu derin bir kaba süzün
Etleri bir tabağa alın ve üzerini kapatın
Sebzeleri ve karışık ot demetini atın
Tencerede tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip biraz kavurun ve üzrine 45 cl
kadar süzülmüş pişme suyundan ilave edin
Koyu bir sos oluncaya kadar karıştırarak hafif hafif kaynatın
İçine mantarları atın ve bir çorba kaşığı limon suyunu ekleyin
Yumurta sarılarını hafifçe çırpıp üzerine kremi ve hazırladığınız sostan iki çorba kaşığı ekleyerek karıştırın
Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki koyu sosa ilave edin ve karıştırın
İçine etleri atın ve zaman zaman karıştırarak çok hafif ateşte kaynatmadan 5-6 dakika pişirin
Bu arada tost ekmeklerinin kalın kenarlarını keserek atın
Her dilimi verevine ikiye kesin ve elde ettiğiniz üçgen dilimleri fırın tepsisine dizerek fırın ızgarasının altında kızartın
Daha sonra çıkarıp üzerlerine tereyağı sürün ve bir kenara bırakın
Yemeğin tuzunu, limonunu ve karabiberini kontrol edin
Gerekiyorsa biraz ekleyin
Etleri bir servis tabağına alın, kalan sosu üzerine dökerek sıcak olarak yanında, kızarmış tereyağlı ekmekler ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul