Konu
:
Fıstıklı Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Bonfile
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Bonfile
Fıstıklı bonfile
Fıstıklı bonfile
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
700 gram bonfile
50 gram dolmalık fıstık
1/2 demet kekik
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak
3 adet arpacık soğan
350 gram kokteyl domates
1-2 adet patates
50 gram kuru üzüm
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
karabiber
Hazırlanışı:
Kekik yapraklarını ince doğrayın ve yarısını ayırdığınız deniz tuzuyla karıştırıp macun haline getirin
Dört kaşık zeytinyağını ekleyerek oda sıcaklığında bekletin
Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe kavurun
Soğanları uzunlamasına, sarmısakları ince doğrayın
Bonfileyi 12 parçaya kesin
Domatesleri yıkayıp, keskin bir bıçakla çekirdeklerini temizleyin
Sarmısakları kalan zeytinyağıyla hafifçe kavurup, yağdan çıkarın
Etleri bu yağda 1-2 dakika kavurup 100o C ısıtılmış fırında sıcak tutun
Aynı tava içinde soğan ve domatesleri orta ateşte 3 dakika (domatesler hafif yumuşayıncaya kadar) kavurun
Sarmısak, kuru üzüm ve fıstığı ilave edip, tuz ve biber ekleyin
Etleri tabağa koyup, üzerine domatesli karışımı ve önceden hazırladığınız kekik yağını dökün
Birkaç parça deniz tuzuyla süsleyip, kızarmış patatesle sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul