Konu
:
Hamurda Balık
Yalnız Mesajı Göster
Hamurda Balık
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurda Balık
Hamurda balık
Hamurda balık
Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
Malzemeler:
2 adet iri barbunya
250 gram un
2 adet yumurta
250 gram tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
4 dal biberiye
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Karabiber tanelerinin yarısını havanda ezin
2 dal biberiyenin yapraklarını ayırın
Un, tuz, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, ezilmiş karabiber ve ayıkladığınız biberiyeyi bir kaseye alıp 25 ml
su ilave ederek düzgün bir hamur haline getirin
30 dakika dinlendirin
Balıkların içine kalan karabiber ve biberiyeyi yerleştirin
Hamuru dörde bölüp merdaneyle balığın uzunluğunda 4 oval elde edecek şekilde açın
Bir parçanın üzerine balığı koyun
Üzerine ikinci parçayı kapatıp balığın şeklini alacak şekilde kenarlarını bastırın
Hamurun üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve 180ø C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul