Yalnız Mesajı Göster

Hamurda Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurda Balık



Hamurda balık
Hamurda balık

Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
Malzemeler:

2 adet iri barbunya
250 gram un
2 adet yumurta
250 gram tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
4 dal biberiye
2 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Karabiber tanelerinin yarısını havanda ezin 2 dal biberiyenin yapraklarını ayırın
Un, tuz, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, ezilmiş karabiber ve ayıkladığınız biberiyeyi bir kaseye alıp 25 ml su ilave ederek düzgün bir hamur haline getirin 30 dakika dinlendirin
Balıkların içine kalan karabiber ve biberiyeyi yerleştirin
Hamuru dörde bölüp merdaneyle balığın uzunluğunda 4 oval elde edecek şekilde açın Bir parçanın üzerine balığı koyun
Üzerine ikinci parçayı kapatıp balığın şeklini alacak şekilde kenarlarını bastırın
Hamurun üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve 180ø C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla