Konu
:
Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı
Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı
Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı
Elbasan Tavası Tarifi
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı
Elbasan Tavası Tarifi Resimli
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )
3 Çorba kaşığı margarin
2 Orta boy soğan
6 Su bardağı süzme yoğurt
6 Su bardağı su,
1/2 Su bardağı un
3 Yumurtanın sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız
Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz
Etlerimizi birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz
[Elbasan Tava]
Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çeviririz
Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakırız
Böylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz
Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız
2 – 2
5 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça yediririz
Bu karışımı 10 dk
kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz
Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz
Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul