Yalnız Mesajı Göster

Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı



Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı
Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı

Elbasan Tavası Tarifi
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı

Elbasan Tavası Tarifi Resimli



Malzemeler :

750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )

3 Çorba kaşığı margarin

2 Orta boy soğan

6 Su bardağı süzme yoğurt

6 Su bardağı su,

1/2 Su bardağı un

3 Yumurtanın sarısı

Tuz

Hazırlanışı:

Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız

Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz

Etlerimizi birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz [Elbasan Tava]

Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çeviririz

Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakırız Böylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz

Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız

2 – 25 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça yediririz Bu karışımı 10 dk kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz

Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz

Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz

Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız

Alıntı Yaparak Cevapla