09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Balıklar Vücuttaki İltihabı Azaltıyor
Yağlı balıklar vücuttaki iltihabı azaltıyor
--------------------------------------------------------------------------------
Harward Üniversitesi ve Brigham Üniversitesi bilim adamları, O****-3 yağ asidi içeren somon ve uskumru gibi yağlı balıkların, vücuttaki iltihaba karşı savaştığını belirtti
Araştırmanın bulguları, 'Journal of Experimental Medicine' adlı dergide yayımlandı
Bilim adamları, insan vücudunda bulunan ve 'resolvin' adı verilen yağların iltihapla savaştığını, bunların da yağlı balıklardaki yağ asitlerinden sağlandığını belirtti
Bilim adamlarına göre, bu yağlar, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde de büyük önem taşıyor
Bu yağların, vücuttaki iltihap hücrelerinin, iltihaplı bölgede toplanmasının önüne geçtiklerini anlatan bilim adamları, aspirin kullanımının da 'resolvin' adı verilen iltihapla savaşan yağların artmasına katkı sağladığını açıkladı
Araştırmayı yapan grupta yer alan Dr Charhes Serhan, bu bulguların O****-3 içeren balık türlerinin tüketimini teşvik ettiğini de belirtti
|
|
|