Konu
:
Karne Kimin Karnesi
Yalnız Mesajı Göster
Karne Kimin Karnesi
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karne Kimin Karnesi
İdaredeki arkadaşlar telefonu bana bağlayınca, öfkeli babayı sakinleştirmek bana düştü
“Bu nasıl bir karne hocam?” diye söze başladı baba
Öfkesinin sesine yansıdığını söylememe gerek yok
Oğlunun karnesindeki zayıfları sıralarken “Bu çocuk aptal galiba hocam?” cümlesini de sık sık tekrarlıyordu
“Hem okula gidiyor, hem dershaneye gidiyor yinede karnesinde beş tane biri var
”
Telefonda oğluna söylemediğini bırakmamıştı baba
Büyük ihtimalle oğlu o anda kanepede sinmiş ve anne babasından yediği fırçalar yüzünden korku içindeydi
Ne dediysem sakinleşmeyen babaya mutlaka oğluyla beraber yanıma gelmesini ve ikinci dönem zayıflarını kurtarmak için şimdiden plan yapmamız gerektiğini söyledim
Telefonu kapatmadan önce oğlu hakkında danışman öğretmenlerinden bilgi almak için oğlunun adını soyadını sordum
Söyledi bende not aldım
Kaçıncı sınıfta olduğunu sorduğumda bir an durakladı
Sonra elimde ki kalemi düşüren cümleyi duydum; “Hanıııım hanım! Bizim oğlan kaçıncı sınıftaydı? Yediye mi gidiyordu?”
Söylenecek pek söz kalmamıştı
Yinede içimde kalmasın diye “Abi siz yazılı sonuçlarını almak için hiç okula gitmemiş miydiniz ki karneye bu kadar şaşırdınız” diye sordum
Oğlunun karnesindeki zayıflara köpüren baba “Hanııım hanım! Sen hiç okula gidip çocuğun notlarını sormamış mıydın?” deyince, söyleyecek söz bulamadım
Karne oğlunun değil kendi karnesiydi aslında
Aklıma Hababam Sınıfı'ndaki o meşhur sahne geldi
Hani Mahmut Hoca anne babaları sınıfa toplar ve karneleri onlara verirken, “Bu karneler çocuklarınızın değil sizin karnelerinizdir
Onun için size teslim etmek istedim!” der
İkinci yarıyıl başladı
Anne babalar çocuklarının karnelerini düzeltmeden önce kendilerini düzeltmeleri gerektiğini anlamak zorundalar
O karneler sadece çocukların karnesi değil
Çocuklar anne babalarının sözlerini değil ayak izlerini takip ederler
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul