Yalnız Mesajı Göster

Beslenme Ve Diyet - Beslenme Bilgileri -Balıkların Pişirilmesi

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beslenme Ve Diyet - Beslenme Bilgileri -Balıkların Pişirilmesi



Balıkların Pişirilmesi
Suda Haşlama:
Yağsız balıklar suda pişirilir Balık yeterince kaynatılarak iç kısımların pişmesi sağlanmalıdır Böylece kolay sindirilir
Izgara:
Izgara etlerdeki avantajlar, ızgara balıklar için de aynıdır Izgarada balığın piştiği, silkeleyince kılçıklarından ayrılmasıyla anlaşılır Balıklar ızgaraya konmadan üzerlerine zeytinyağı sürmelidir
Kızartma:
Bir tepsi içerisinde balık fırına sürülür Yalnız tepsiye biraz beyaz şarap ve biraz da yağ tercihan ayçiçek veya zeytinyağı) konur Tereyağ konulmamalıdır, zira sıcakta yanar

Alıntı Yaparak Cevapla