![]() |
Yüksek Performans İçin Acil Tedbirler
Yüksek Performans İçin Acil Tedbirler Otomatik çalışmaların engellenmesi: Başlat/Çalıştır komutu ile gelen ekrandaki Aç kutusuna msconfig yazın. Takip eden penceredeki Başlangıç sekmesinde bulunan gereksiz kayıtları devre dışı bırakın. Kaynak tasarrufu: Farenin sağ tuşunu kullanarak Bilgisayarım üzerine tıklayın ve Özellikler komutunu çalıştırın. Gelişmiş sekmesindeki Performans başlığı altındaki Ayarlar düğmesine tıklayın. Takip eden penceredeki En iyi performans için ayarla seçeneğini işaretleyin. Bunu işaretledikten sonra masaüstündeki ikonlar hoşunuza gitmeyebilir. Bunun için dediğim seçeneği işaretledikten sonra sadece Masaüstü ile başlayan seçeneği işaretleyin yeter. DOS kalıntılarının kapatılması: "System.ini" ve "Win.ini" DOS dosyalarına sadece 16 Bit zamanından kalma çok eski programlar için ihtiyaç duyarsınız. Eğer bu tür programlar kullanmıyorsanız "msconfig" penceresindeki Genel sekmesini etkinleştirin. Seçmeli Başlangıç altındaki bu DOS dosyalarınnı devre dışı bırakın. Çekirdek takasının engellenmesi: Windows, işletim sistemi çekirdeğinin (kernel) bir parçasını güvenli bir yere atar ve bu nedenle daha da yavaşlar. Kayıt Defteri Düzenleyisi'ni açın ve "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMcurrentControlSetC ontr olSession ManagerMemory Management" anahtarı altındaki "DisablePagingExecutive"kaydının değerini "1" olarak değiştirin. Ağ aramasını engelleyin: Tek başına çalışan bir bilgisayar için ağ aramasına gerek yo. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın ve "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows Curr entVersionExplorerAdvanced" anahtarı altındaki "NoNetCrawling" kaydının değerini "1" olarak değiştirin. Zorunlu kapanış: Windows'un kilitlenen uygulamalara rağmen kapanmasını sağlamak için, Kayıt Defteri Düzenleyici'sinden "HKEY_CURRENT_USERControl PanelDektop" anahtarı altındaki "AutoEndTasks" kaydının değerini "1" olarak değiştirin. Arkadaşlar hepsini denedim ve mükemmel sonuç aldım. Bilginiz olsun istedim. Okuyun deneyin.. Windows Xp içindir. Pro ya da Home ayrımı yoktur. |