ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Katmer (Antep Usulü) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=99226)

Şengül Şirin 12-16-2009 04:45 PM

Katmer (Antep Usulü)
 
1 Eklenti(ler)
Katmer (Antep usulü)

Malzemeler
150 gr. un,
1 çay bardagi su,
1 çay bardagi
tuz,
içi için:
2 yemek kasigi seker,
2 yemek kasigi çekilmis Antep fistigi,
100 gr. süt kaymagi.
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1260971105
Tarifi
Hamur malzemeler birbirine karistirildiktan sonra yogurulur. Kulak memesi yumusakligina gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yagiyla yaglanir ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazir duruma getirilmistir. Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevirilerek açilir; kagit inceligine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanip dört köse haline getirilir. Açilan hamurun ortasina iç malzemesi konularak, tekrar dört kösesinden içe dogru katlanir, tavaya yerlestirilerek firina sürülür. 10-15 dakika firinda kizarincaya kadar pisirilir. Katmer servise hazirdir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.