![]() |
Katmer (Antep Usulü)
1 Eklenti(ler)
Katmer (Antep usulü)
Malzemeler 150 gr. un, 1 çay bardagi su, 1 çay bardagi tuz, içi için: 2 yemek kasigi seker, 2 yemek kasigi çekilmis Antep fistigi, 100 gr. süt kaymagi. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1260971105 Tarifi Hamur malzemeler birbirine karistirildiktan sonra yogurulur. Kulak memesi yumusakligina gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yagiyla yaglanir ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazir duruma getirilmistir. Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevirilerek açilir; kagit inceligine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanip dört köse haline getirilir. Açilan hamurun ortasina iç malzemesi konularak, tekrar dört kösesinden içe dogru katlanir, tavaya yerlestirilerek firina sürülür. 10-15 dakika firinda kizarincaya kadar pisirilir. Katmer servise hazirdir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.