![]() |
En Yaratıcı 50 Türk
En Yaratıcı 50 Türk Türkiye'nin önde gelen ekonomi dergilerinden Turkishtime, 2010 yılının en yaratıcı 50 ismini yayınladı. 2009 yılında hazırlanan listede yer alan isimlerin değerlendirilmediği listenin birinci sırasında Ali Sabancı var. Bu listenin hazırlanmasındaki tek şart; yaratıcı olmak. İş insanı, sanatçı, tasarımcı, modacı kim olursa olsun, faaliyette bulunduğu alanda fikirleri, girişimleri ve faaliyetleriyle fark yaratmış olması gerekiyor. İŞTE EN YARATICI 50 İSİM 1 - ALİ SABANCI : Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı 2 - BASKETBOL MİLLİ TAKIMI 3 - FERZAN ÖZPETEK: Sinema Yönetmeni 4 - HÜSEYİN ÇAĞLAYAN: Moda tasarımcısı 5 - ACUN ILICALI: Yapımcı 6 - JAN NAHUM: Karsan Murahhas Azası 7 - HÜSNÜ ÖZYEĞİN: Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı 8 - VBGSTT Bayan Voleybol Takımı 9 - ATA DEMİRER: Komedyen 10 - Hakan Bilginer: Zaytung'un Kurucusu 11 - BİNNUR KAYA: Oyuncu 12 - FATİH AKIN: Sinema Yönetmeni 13 - MERAL OKAY: Senarist 14 - DERVİŞ ZAİM: Yönetmen, yazar 15 - ŞENER ŞEN: Oyuncu 16 - SEMİH KAPLANOĞLU: Yönetmen 17 - TEMEL KOTİL: Türk Hava Yolları Genel Müdürü 18 - DEMET EVGAR: Oyuncu 19 - DERİN SARIYER: Tasarımcı 20 - SİNA AFRA: İnternet Girişimcisi 21 - PROF. DR. MEHMET ÖZ: Yazar, Kalp Cerrahı 22 - MEHMET EMİN KARAMEHMET: Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı 23 - ÜMİT BOYNER: TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı 24 - SERPİL TİMURAY:Vodafone Türkiye Genel Müdiresi 25 - ALİ BATI: Reklamcı 26 - ALİ AĞAOĞLU: Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı 27 - VAHAP KÜÇÜK: Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı 28 - HİDAYET TÜRKOĞLU: Milli Basketbolcu 29 - BKM MUTFAK OYUNCULARI: Tiyatro ekibi 30 - VAROL CİVİL: TEB Genel Müdürü 31 - GÖRGÜN TANER: İKSV Genel Müdürü 32 - YAĞMUR- DURUL TAYLAN: Yönetmen 33 - MEHMET NANE: Teknosa Genel Müdürü 34 - UĞUR YÜCEL: Oyuncu, Senarist, Yönetmen 35 - ATİLLA KUZU: İç mimar 36 - CEM AYDIN: Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü 37 - ÖZLEM YALIM: Tasarımcı 38 - RAMAZAN ÜREN: İşletmeci 39 - TİMUR SAVCI: Yapımcı 40 - ERTUĞRUL SAĞLAM: Bursaspor Teknik Direktörü 41 - EMRAH SERBES: Yazar 42 - ERDAL BEŞİKÇİOĞLU: Oyuncu 43 - HASAN ÇALIŞLAR: Mimar 44 - DURMUŞ YILMAZ: Merkez Bankası Eski Başkanı 45 - ŞAHAN GÖKBAKAR: Komedyen 46 - DARON ACEMOĞLU: İktisatçı 47 - HAKAN ATEŞ: Denizbank Genel Müdürü 48 - MEHMET TURGUT: Fotoğrafçı 49 - BORA AKSU: Moda Tasarımcısı 50 - İRFAN ŞAHİN Doğan TV Holding CEO |