![]() |
Ne İlk Ne Son Özlemim ..
Şimdi diyorumda o küçük pencerelerin birinden baksan bana.kafamı kaldırdığımda bakışsak ya yoksunlukla .. İçimi görsen baktığında;senelerce tutuşmayan,kavuşmayan ellerimizin sıcaklık heyalleriyle üşşüşsek geceleri .. Benimle olsan ya birden.tam yanımda,tam bedenimde imkansızlıklarla sevişsek ölsiye.bir hayal gibi aksine canlı bir gerçeklikle dokunsan tenime .. O küçük pencerelere bakmak istedeğimde,demir atmayacağını çünkü limanda olmadığımı bilmeni isterdim .. Şu aralar sessizlik bahane her yerde .kargaşa,kavga,gürültü … bunlar varken,ruh olup fani dünyada sokak sokak adım atmak çok güç … Zaten dolaşılmıyor da artık bahar da !.. hep sonbahar mı hüzün getirirmiş,ayrılık getirirmiş bedene … Yalan !! .. Tüm baharlar aynıdır … Ne İlk Ne Son !! , bahar , bahardır işte ! … * * * * * * Şimdi o vaktin tam tersine yelkovan koşuyor.Dur ! Dinle ! , demeye vakit kalmadı.ileriye koşan zaman geride artık !! … Ya hataları düzelticeksin ; kaybedilenleri,kaybedilişleri ! yada ölümü getiriceksin kaybedilenlere,kabedilişlere ! … Yanımda hiç olamasanda , bilirdim o güzel gözlerini.bakardım fotoğraflarına boylu boyunca … Sağ elime alırdım bir sigara dumanıyla beslerken kendimi ,tam resmin ve benim aramıza bir mum yakar sana bakardım … Haraket ederdin uzun bakışmalarda … Asırlık bir konuşma devirirdik sessizliğimizle … … 7/24 odamdaydın mesela.her şeyimi görüyordun ; dilsiz sevgili … hep aynı hükümsüzlükle ve endamla bakıyordun ; kör sevgili … Sana çok alışmıştım.tam orda bana cesaret vermene , yanı başımda olduğunu bilmeme çok alışmıştım … Az vardı biliyordum nefesini hissetmeme , hissiz olmadığını görmeme . ama ani bir darbe kavurdu , yaktı bedenimizi … Çıkardım oradan seni.artık orada kalmamalıydın.Çektim ! … Ya yırtmak istiyordum yada zarar vermemek ! … İşte tam o anda canım çok yandı… Elimde tutuyordum seni tam ellerinin olduğu yerden ! … Yoktu artık ! … Odam bomboştu ! … İkinci bir kişi , ikinci bir hayat , ikinci bir aşk yoktu artık odamda ! … Çok çabuk seneler birbirini hızla takip etti … Aklıma geldin ! … Bir anda durdum önünde ! … Baktım ! … Eskiden olduğun yeri okşadım.Hatırladım ! … Ellerinden yırtıp atmıştım seni … Ne kadar da çocukmuşum.bilirsin çocuklar hep acımasızdır ! … Dikkatli bakınca anladım.duvarda ki boyalar tam dört yerden dökülmüş.Kazıdım , kazıdıkça daha da büyümeye başladı izler ! … Tam karşısına geçtim ; eskiden beraber olmak için geçtiğim yere.anladım ki o zaman bende de duvarda da kocaman bir iz kalmıştı eskilerden ! … Sonra sonra düşündüm … Kader dedim , hayır dedim , çocukluk dedim ; dedim işte bişeyler ! … E.E ( kendi yazımdır bu nasıl olmuştur bilemem ama hiç aklımdan çıkmayana bu şirr onu özlüyorum ) |