![]() |
İyotlu Tuz Yemeğe Pişerken Değil, Sofradayken Atılmalı
İyotlu tuz yemeğe pişerken değil, sofradayken atılmalı . Yemekte kullanılacak iyotlu tuzun, pişerken değil, sofraya konacakken kullanılması gerekiyor. İyot vücudumuza besinler, su ve deniz ürünlerinin tüketimi ile alınabiliyor. Besinlerde ve içme suyunda yeterli iyot bulunmuyorsa o zaman vücudun ihtiyacı olan iyotun alınması konusunda sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. İyotlu tuz renkli, kapaklı bir kapta veya dolap içinde, kuru ve ışık almayacak bir şekilde saklanmalı. Aile-Sağlık |
İyotlu Tuz Yemeğe Pişerken Değil, Sofradayken Atılmalı
ellerine saglık güzel olmuş |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.