ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   İyotlu Tuz Yemeğe Pişerken Değil, Sofradayken Atılmalı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950290)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 03:24 PM

İyotlu Tuz Yemeğe Pişerken Değil, Sofradayken Atılmalı
 

İyotlu tuz yemeğe pişerken değil, sofradayken atılmalı
.

Yemekte kullanılacak iyotlu tuzun, pişerken değil, sofraya konacakken kullanılması gerekiyor. İyot vücudumuza besinler, su ve deniz ürünlerinin tüketimi ile alınabiliyor. Besinlerde ve içme suyunda yeterli iyot bulunmuyorsa o zaman vücudun ihtiyacı olan iyotun alınması konusunda sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. İyotlu tuz renkli, kapaklı bir kapta veya dolap içinde, kuru ve ışık almayacak bir şekilde saklanmalı.
Aile-Sağlık



Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 03:24 PM

İyotlu Tuz Yemeğe Pişerken Değil, Sofradayken Atılmalı
 

ellerine saglık güzel olmuş



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.