![]() |
Sıcakta Meyve Ve Sebze Tüketin
Sıcakta Meyve ve Sebze TüketinUzmanlar, aşırı sıcaklarda beslenmeye özen gösterilmesini öneriyor.Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Aşırı sıcaklarda kızartma ve yağlı besinler yerine taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmelidir" dedi. Elmacıoğlu, yaz sezonuyla birlikte yaşanan aşırı sıcaklara karşı her yaştan insanın dikkatli olması ve beslenme alışkanlıklarında bazı değişikliklere gitmesi gerektiğini vurguladı. Hava sıcaklıklarındaki artışların insan sağlığı üzerinde çok fazla etkili olduğunu, bunun için de gerekli önlem ve tedbirlerin alınmasını zorunlu hale getirdiğini ifade eden Elmacıoğlu, özellikle beslenme konusuna gerekli özenin gösterilmemesi halinde bazı sağlık sorunları yaşanabileceğine dikkati çekti. Yaz Aylarında Dikkat Edilmesi Gerekenler: -Hafif ve sulu gıdaların tercih edilmeli, -Vücuttaki sıvı kaybını önlemek için günde en az 2 ile 2.5 litre su içmeye özen göstermek gerekir, -Ayrıca, aşırı sıcaklarda kızartma ve aşırı yağlı besinler yerine taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmelidir. -Bu dönemde enerji ve vitamin deposu olarak bilinen karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol tüketilmeli, -Kalsiyum açısından zengin olan taze sıkılmış meyve sularının tercih edilmeli. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.