![]() |
Piti Kebabı Kebab Tarifi
Kullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 su bardağı nohut 500 gram kuşbaşı et 4 adet yufka,[*]tuzTarifin HazırlanışıBir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün orta ateşle haşlayın. Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yufkaları ince ince didin. Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin. Yufkaları incecik didin. Geniş ve derin bir kaba yayın. Üzerine etsuyunu gezdirin.[*]Nohut ve etleri de üzerine yayın. Dilerseniz tuz serpip, servis yapın. |
Piti Kebabı Kebab Tarifi
MARİNE EDİLMİŞ KUZU BUDU Malzemeler 1,5 kg kuzu butu Taze karabiber LİMON YAPRAĞI MARİNADI 2 diş sarımsak Çeyrek bardak zeytinyağı Çeyrek bardak limon suyu 1 yemek kaşığı ufalanmış mercanköşk 1 yemek kaşığı iyice ufalanmış kekik KUZU BUDU TARİFİ Kuzu butlarını karabiberledikten sonra yayvan bir kaba yerleştirin. Marine etmek için sarımsak, yağ, limon suyu, mercanköşkü ve kekiği derin bir kapta karıştırın. But parçalarını marinada bulayıp kalan marinadı üzerine dökün. Ağzını kapatarak gece boyunca dolapta bekletin. Barbeküyü orta sıcaklığa getirin. But parçalarını marinad sosunun içinden çıkarın ama sosu atmayın. Az yağlanmış barbeküde budu pişirin. Pişirdiğiniz eti birkaç kez çevirin ve üzerine kalan marinad sosunu sürün. 10-15 dakika ya da dilediğiniz kadar pişirilmiş eti Sıcak olarak servis edin. Tabağınızı haşlanmış sebze veya patates püresi ile süsleyebilirsin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.