![]() |
Balık Tarifleri-Kalamar (Tartar Soslu)
balık tarifleri-KALAMAR (TARTAR SOSLU) Malzemeler:bir porsiyon Kalamar 10 ila 15 yem.kasığı normal beyaz Un 1 cay kaşığı Tuz 4 veya 5 yem.kaşığı Mayonez küçük kıyılmış 3veya4 diş sarımsak 8-10 yaprak ince kıyılmış maydanoz Yapılışı:ilk önce Mayonez,Sarımsak,Maydanoz uygun bir kapta karıştırılarak Tartar sosu elde edilir.Daha sonra iyice yıkanan Kalamarlar serce parmak kalınlığında halka seklinde doğranır,ve bu doğranan Kalamarlar iyice Un ile karıştırılır,bir elek veya kevgir yardımı ile fazla olan Unu elenir daha önceden kızdırılmış fritözde Kalamarlar pembeleşinceye kadar kızartılır.Fritözden çıkarırken üzerine biraz tuz serpiştirilir.servis tabağına boşaltılıp tabağın kenarına da tartar sosundan koyarak servis yapılır. Afiyet olsun. Servis Önerileri:Sos önceden hazırlanmalı. Sıcak servis yapılmalı. KARİDES SALATASI Malzemeler:6 ad.karides göbek marul domates-salatalık-mor lahana-havuç-haşlanmış mısır-taze nane yoğurtlu salata sosu limon-zeytinyağı Yapılışı:derin bir salata kasesine sırasıyla küp doğranmış domates,göbek marul,salatalık,rende mor lahana,rende havuç yerleştirilir.üzerine biraz nane ve mısır serpiştirilir. en üstede galeta unuyla kızartılmış karidesler eklenir.bir miktar yoğurtlu salata sosu,zeytinyağı ve limon eklenerek servis yapılır. Servis Önerileri:karides yerine tavuk göğsü yada ton balığı da kullanabilirsiniz Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):salata malzemelerinin suyunun süzülmüş olmasına dikkat edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.