![]() |
Kızılcık Şurubu-Yemek Tarifleri
Kullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 1 kg kızılcık 1 bardak sıcak su[*]4 bardak şekerTarifin HazırlanışıKızılcıkların olgun olanlarından almış olun. Bunları yıkayıp bir kap içine koyun; üzerine de kaynar suyu döküp kapağını kapatın. Bu şekilde iki saat bekletin. Soğuyan kızılcıkları ezin, sıkıp tülbentten geçirin. [*]Çıkan suyu tekrar süzüp şeker ile kaynatın ve soğuk olarak servis edin. |
Kızılcık Şurubu-Yemek Tarifleri
Ekşili Sebze Çorbası Tarifi Malzemeler : 1 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Patates 1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz 1 Çay Bardağı Bezelye 1 Çorba Kaşığı Un 5 Su Bardağı Etsuyu 3 Diş Sarmısak 1 Adet Limonun Suyu 1 Çay Kaşığı Nane Tuz Hazırlanışı: Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun. Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ekleyin. Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana dek pişirin.www.sendeyim.com Bu arada limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.