![]() |
Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri
Malzeme: 350 gr süzme yoğurt 1 bayat ekmek 2 dilim bayat ekmek 3 su bardağı et suyu 50 gr tereyağı Tuz, kırmızı tozbiber Yapilisi: 1. Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. 2. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin. 3. İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın. 4. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın. |
Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri
HAMSİLİ PAZI PİLAKİSİ Malzemeler 1 kg pazı 1 su bardağı pirinç 3 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 10 tuzlu hamsi 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı nane tuz PAZI PİLAKİ TARİFİ Pazıları ayıklayıp, ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Pazıları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyuyla bir süre haşlayın. Yıkanmış pirinci ve suyu ekleyin. Hamsileri, didikleyip ilave edin. Piştikten sonra, nane ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.