ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936852)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:31 AM

Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri
 


Malzeme:

350 gr süzme yoğurt
1 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
3 su bardağı et suyu
50 gr tereyağı
Tuz, kırmızı tozbiber

Yapilisi:

1. Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.
2. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.
3. İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.
4. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:31 AM

Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri
 

HAMSİLİ PAZI PİLAKİSİ Malzemeler

1 kg pazı

1 su bardağı pirinç 3 soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

10 tuzlu hamsi

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı nane tuz

PAZI PİLAKİ TARİFİ

Pazıları ayıklayıp, ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Pazıları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyuyla bir süre haşlayın. Yıkanmış pirinci ve suyu ekleyin. Hamsileri, didikleyip ilave edin. Piştikten sonra, nane ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.