![]() |
Bezelye Çorbası (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri
Bezelye Çorbası (4 Kişilik) MALZEMELER 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı un 1.5 yemek kaşığı margarin 4 su bardağı et suyu Dereotu Tuz karabiber kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın. |
Bezelye Çorbası (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri
MISIR ÇORBASI Malzemeler 1 su bardağı kırıklı mısır 1 çay fincanı barbunya 250 gr orta yağlı parça et 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı tereyağı 1 soğan tuz MISIR ÇORBASI TARİFİ Kırıklı mısırı yıkayın, üzerine bolca su ekleyip, iyice pişirin. Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyayı da ayrı bir yerde yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamış barbunyayı ve eti, pişmiş olan mısıra ekleyin. Soğanı yemeklik olarak doğrayıp, margarinde pembeleştirin. Soğanı, pişmeye devam eden mısırlı barbunyalı karışıma ekleyin, tuzunu ilave edin. Orta hararetli ocağın üzerinde 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.