![]() |
Beyran Çorbası - Nasıl Hazırlanır - Tarifi Nedir ?
Beyran Çorbası - Hazırlanışı - Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeler : 1 kg. kemikli kuzu gerdan 300 gr. pirinç 100 gr. biber 100 gr. tuz 1 çay kaşığı karabiber 10 diş sarımsak 3 yemek kaşığı tereyağ 1 adet limon Hazırlanışımı ? : Bir tencerede 1 kg. kuzu gerdanı suyla yüksek ateşte pişinceye kadar kaynatın . Pişen etin altını kısın. Başka bir tencerede 300 gr. pirinci haşlayın. Daha sonra haşlanmış bu pirinçleri 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara koyun.Pirinç üzerine 200 gr. et suyu, sarımsak, biber, tuz, karabiber koyun ve limon sıkın, kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun.Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.