ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Mutfağı Narenciyeli Güveçte Baharatlı Dana (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936455)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:11 AM

Fransız Mutfağı Narenciyeli Güveçte Baharatlı Dana
 

Narenciyeli Güveçte Baharatlı Dana

Kişi Sayısı : 6

Hazırlama Süresi : 20 dk.

Pişirme Süresi : 60 dk.

Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz

Tarif Seviyesi : orta

Bu tarif 242 kişi tarafından incelendi.

10 diş sarımsak

2 yemek kaşığı taze kekik

2 yemek kaşığı kişniş tohumu

2 tatlı kaşığı kimyon tohumu

4 defne yaprağı

tuz

taze çekilmiş karabiber

1 kilo dana eti,yağsız

Marine için;

6 adet portakal suyu

4 limon suyu

3/4 fincan sızma zeytinyağı

3 adet beyaz soğan, ince dilimlenmiş

* Patates Yahnisi

* Soğanlı Tart

* Breton Çorbası

* Fransız Usulü Dana Ciğeri

* Vişneli Yoğurt Tatlısı

* Fransız Usulü Tavuk Sarma

Sarımsağı,taze kekiği,kişniş tohumunu,kimyon tohumunu,defne yapraklarını ve karabiberi mutfak robotuna koyarak karıştırın.Dana etini iri parçalara bölerek bir saklama kabına koyup üzerlerine bıçakla kesikler atın.Ve bu kesiklere baharat karışımından koyun.

Narenciye sularını (limon,portakal) ve zeytinyağını ,içerisine tuz koyarak karıştırın.Bu karışımı parça dana etlerinin üzerine dökün.Soğan dilimlerinide yerleştirerek üzerine streç film geçirerek buzdolabında en az 1gün bekletin.Pişirirken dana etlerini bir güveç tenceresine alıp(tencerenin üzerini alimünyum folyo ile kapatıp) önceden ıstılmış fırında 1 saat kadar pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.