ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Çin Makarnası - Çin Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936344)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:29 AM

Çin Makarnası - Çin Mutfağı
 

Çin Makarnası -Çin Mutfağı

Malzemeler:

1 paket çin makarnasi

2 adet tavuk gögüs eti

10 adet çeri domates

8 adet yesil sogan

6 yemek kasigi soya sosu

6 dis sarmisak

1 adet pirasa

1 adet havuç

1 adet yesil biber

1 çay kasigi toz zencefil

3 yemek kasigi zeytinyag

Karabiber

Tuz

Yapilisi:

Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayi ilave edip 5 dakika haslayin. Soguk sudan geçirip süzün.

Tavuk gögsünü ve sebzeleri uzun, ince seritler seklinde dograyin.

Tavada 3 yemek kasigi zeytinyagini isitin, sarmisagi ekleyin, bu karisimda tavugu pembelesene kadar kavurun. Tavuklari süzgeçle çikarin, tavadaki yaga sebzeleri atip 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavuklari koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve bugday nisastasi ilave edin. Makarnayi da hazirladiginiz karisima ilave edip karistirin.

Sicak servis yapin




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.