ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935614)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:44 AM

Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır
 

Armut Reçeli - Armut Reçeli Nasıl Yapılır

Armut reçeli en iyi olarak kokulu orta olgunluktaki armutlardan yapılır.

Armut reçeli hazırlanırken;

1 kg. armut,

1 kg. şeker,

500-750 gr. su,

1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu hesap edilir.

Armutlar iyice yıkanır, kabukları soyulur, 4 veya 6 ya bölünerek dilimlenir. Çekirdek evleri çıkarılır. 1 kg. armut için 600 gram yani 3 bardak su kaynatılır. Temizlenen armutlar kepçe ile çıkarılır, haşlama suyu ölçülür veya tartılır. 750 gr. veya 3.5 bardak suya 1 kg. şeker ilave edilerek kaynatılıp şurup yapılır. Armutlar bu şurup içine konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu konur. 1-2 dakika kaynatılarak ocaktan indirilir ve sıcak temiz kuru kaplara doldurulur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.